Coding Play With Waste eTwinning proje öğrencilerimiz Kendi tasarladıkları Materyalleri Sundu.

Okulumuz öğretmenlerinden Ceylan Alkan'ın kuruculuğunu yaptığı Coding Play WİTH Waste eTwinnig projesinde okulumuz Mucitier sınıfı öğrencileri kendi eğitici materyallerini tasarladı.

Kodlama öğretimi özellikle son on yılda oldukça önem kazanmıştır.Kodlama öğretimi temelde bilgi-işlemsel düşünmenin temelini oluşturan işbirliği,eleştirel düşünme,algoritmik düşünme,yaratıcı düşünme veproblem çözmeyi geliştirmek amacıyla tüm dünyada ilköğretim ve ortaöğretim öğretim programlarına eklenmektedir.Bu amaçla bilgisayarsız etkinlikler, blok tabanlı programlama dilleri, robotik ve oyun tabanlı öğrenme gibi yaklaşımlar kullanılmaktadır.Bu neden projemizi uygulayacak okulardaki ortaklarımız her ay farklı artık materyallerle bilgisayarsız kodlama materyallerini öğrencilerimizle hazırlayıp oynadık..Öğrencilerin bu kodlama materyalleri ile oynayarak öğrenmeleri sağladık Ayrıca farklı zorluktaki bu kodlama materyalleri atık ürünlerden olduğundan veli-çocuk işbirliği ile atıklar biriktirilecek, değerlendirelecek, geri dönüştürülerek materyal oluşturduk.. Böylelikle sınıfımız öğrencilerinde ve ailelerinde geri dönüşüm bilinci gelişti ve proje sonuna öğrencilerimiz atıklardan kendi eğitici materyalleini tasarladı ve Okulumuz öğretmen ve öğrencilerine sergi olarak sunduk. Tüm türk ve yabancı ortaklarımızın yaptığı öğrenci materyalleri SANAL sergisinde topladık.

SANAL SERGİ  link text

05-05-202205-05-202205-05-202205-05-202205-05-202205-05-202205-05-2022